Loading...

U hebt niets in uw winkelwagen.

Boekweit gekiemd, biologisch

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

Er zijn geen opties voor dit product beschikbaar

Snel overzicht

Boekweit is gezond, knapperig en fris. Het  zit boordevol essentiële voedingsstoffen: een perefect superfood dus. Eet het als verantwoorde snack, strooi het over de salade, maak er een lekker ontbijt van of kies voor een van de talloze andere mogelijkheden. Boekweit is na aankoop 9 maaanden houdbaar. Boekweit dient koel en droog bewaard te worden.

 

Details

Boekweit

Onze gekiemde boekweit is een 100% natuurlijk product uit gecontroleerde biologische landbouw. Het bevat geen additieven, zoals kleur, geur en smaakstoffen of conserverings- en vulmiddelen. Boekweit bevat wél veel waardevolle voedingsstoffen, zoals alle B-vitaminen, magnesium, ijzer en lecithine. Het is een frisse, knapperige en smakelijke variant op pure boekweit waarmee je volop kunt variëren.


In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is boekweit geen graansoort maar een zaad. Het is dus vrij van tarwe en gluten, waardoor het erg geschikt is voor mensen die hier allergisch of intolerant voor zijn. Boekweit is bovendien plantaardig en onbewerkt, zodat het ook uitstekend past in een vegan, raw en paleo voedingsstijl. Gekiemde boekweit kun je het beste op een donkere, droge en niet te warme plek bewaren.



Wat doet gekiemde boekweit voor je gezondheid?
Gekiemde boekweit is licht verteerbaar en zit boordevol gezonde voedingsstoffen, die ook nog eens makkelijk door je lichaam worden opgenomen. Het is een van de meest complete eiwitbronnen en bevat alle acht essentiële aminozuren. Als je gekiemde boekweit eet, blijft de bloedsuikerspiegel in balans, wat niet alleen voor diabetici maar voor iedereen die gezond wil leven belangrijk is. Een ander pluspunt van gekiemde boekweit is dat het je lichaam ontzuurt en je darmstelsel schoonmaakt.


De bioflavonoïden (vitamine P) die erin zitten, hebben een anti-oxiderende werking, waardoor gekiemde boekweit ook een ontstekingsremmend effect heeft en van beschermende invloed is op je bloedvaten en bindweefsel. Bovendien versterkt het door de flavonoïden het natuurlijke beschermingssysteem van je huid en vermindert het schade die door een teveel aan UV-straling is ontstaan. Flavonoïden hebben daarnaast een gunstige werking op de enzymprocessen die een rol spelen bij celdeling (kanker), stolling van het bloed (vaatproblemen) en je cholesterolgehalte (hart- en vaatziekten). Tot slot hebben flavonoïden een anti-allergisch effect en kunnen ze van positieve invloed zijn als je lichaam sterk op bepaalde stoffen reageert.


Gekiemde boekweit is ook bekend als ‘brainbooster’ door het relatief hoge gehalte aan lecithine, een stof waaruit onze hersenen voor 28% bestaan. Lecithine zorgt ervoor dat je aandachtig en geconcentreerd bent. Daarnaast is het van positieve invloed op je humeur en kan het neerslachtigheid en negatieve gevoelens verminderen. Door de hoge dosis boron en calcium is gekiemde boekweit bovendien een goed middel ter preventie van osteoporose (botontkalking).



Hoe eet je gekiemde boekweit?
Gekiemde boekweit is fris en knapperig, waardoor je het zo uit de hand als gezond tussendoortje kunt eten. Ook kun je het over salades strooien om ze meer beet en voedingswaarde te geven. Zin in een smoothie of shake? Pureer een halve kop boekweit dan met twee koppen water, waaraan je vruchten als bessen, banaan of andere lekkere, gezonde extra’s kunt toevoegen. Van gekiemde boekweit kun je ook prima muesli maken, met vanille, kaneel en maca bijvoorbeeld.

 
Gekiemde boekweit is bovendien geschikt als ‘raw meel’. Heerlijke raw crackers maak je door de gekiemde boekweit te pureren met olijfolie, courgette, zongedroogde tomaat, avocado en citroensap. Hierna kun je desgewenst nog lijnzaad toevoegen. Dit mengsel laat je ongeveer acht uur drogen in de dehydrator, waarna je het in plakken van een prettig formaat snijdt. Lekker met hummus, tomaat, ei en sla tijdens de lunch of ’s avonds onbelegd als krokante snack.
Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om met gekiemde boekweit smaakvolle en gezonde gerechten te maken. Op internet en in vegan, paleo en raw kookboeken vind je talloze ideeën. Laat je inspireren, kook naar recept of geef er je eigen draai aan.

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Boekweit gekiemd, biologisch

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beoordeling
Ingrediënten
N/B
Vetten
g/100 g
Enkelvoudig
g/100 g
Meervoudig
g/100 g
Trans vetzuren
g/100 g
Cholesterol
g/100 g
Eiwit
g/100 g
Koolhydraten
g/100 g
Suiker
g/100 g
Suiker toegevoegd
g/100 g
Zetmeel
g/100 g
Natrium
mg/100 g
Voedingsvezels
g/100 g
Energie kj
KJ
Energie KCal
KCal

Moment...