Loading...

U hebt niets in uw winkelwagen.

Pompoensoep - Recept voor ieder seizoen!

Geplaatst op 29 February 2016 door Notenstore | 3 reactie(s)

pompoensoepPompoensoep

Wat is er lekkerder dan een warme kom pompoensoep op een frisse herfst of winterdag. Maar ook in de rest van het jaar is pompoensoep heerlijk. Als voorafje, bij de lunch of na een heerlijke wandeling aan het einde van de middag. Deze vegetarische pompoensoep zet je snel op tafel en kun je naar wens serveren met croutons, pompoenpitbrood of geroosterde pompoenpitten.

 

Voorbereiding

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Bereiding totaal: 45 minuten

 

Wat heb je nodig?

• 1 pompoen (ongeveer 1½ kilo)
• 1 liter bouillon (bv groenten of kippenbouillon)
• 2 rode uien, gepeld en in stukjes gehakt
• 1 teentje knoflook, gepeld en in stukjes gehakt
• ½ prei
• 2 wortelen geschild en in kleine stukjes gehakt
• 2 theelepels kerriepoeder
• ½ theelepel cayennepeper
• 1 theelepel kurkuma
• scheutje olijfolie
• 1 dl koksroom
• Croutons, (pompoenpit)brood of geroosterde pompoenpitten

 

Hoe maak je de pompoensoep?

• Was de schil van de pompoen, snijd deze pompoen in parten en verwijder
draden en pitten
• Snijd de pompoen in kleine stukjes (dit kan met of zonder schil, want de
schil is eetbaar en geeft de soep nog diepere oranje kleur
• Snipper de ui en knoflook fijn
• Snijd de halve prei in halve ringetjes en was goed zodat het zand er echt
helemaal af is
• Zet een pan op het vuur en giet er een scheutje olijfolie in
• Bak de uien op laag vuur aan in de olijfolie en voeg daarna de knoflook toe
• Bak de pompoensttukjes heel kort mee (ze mogen niet verkleuren) en voeg
daarna de kerriepoeder, kurkuma en cayennepeper toe
• Zet een pan met bouillon op het vuur en breng het aan de kook. Doe alle
ingrediënten erbij, behalve de koksroom
• Laat de soep minimaal 30 minuten koken
• Laat de soep goed garen zodat de pompoen zacht en zoet is
• Mix de soep glad met een (staaf)mixer of een blender en voeg daarna de
koksroom toe
• Proef de soep en voeg naar smaak wat peper en zout toe

 

Hoe maak je de geroosterde pompoenpitten?

• Zet een pan op het vuur
• Doe de schoongemaakte pompoenpitten er in en bak ze even aan
• Zorg ervoor dat je de pitjes steeds verschuift, anders branden ze aan
• Op het moment dat de pitten gaan knisperen, haal je ze snel van het vuur
• Strooi ze over de pompoensoep

Doe naar wens de geroosterde pompoenpitten of croutons in de pompoensoep of serveer er warm en heerlijk geurend pompoenpitbrood of speltbrood bij. Eet smakelijk!

 

Bekijk ook: Havermout smoothie


3 reacties op “Pompoensoep - Recept voor ieder seizoen!”

Plaats een reactie

Moment...