Ons biologische kokosmeel is perfect voor het maken van heerlijke zoete baksels, zoals cakes, koekjes of pannenkoeken. Kokosmeel heeft een milde, zoete kokossmaak die in baksels mooi naar voren komt. Het meel geeft bakrecepten bovendien een fijne lichte structuur. Kokosmeel bevat van nature geen gluten, waardoor het goed past in een glutenvrij eetpatroon.
Kokosmeel bevat enorm veel vezels, maar liefst 39 gram per 100 gram. Daarnaast is het meel een goede bron van eiwitten. Hierdoor is kokosmeel ideaal om te gebruiken in eiwitrijke bakrecepten.
Kokosmeel wordt gemaakt van het vruchtvlees van rijpe kokosnoten. Het vruchtvlees wordt geraspt en gedroogd bij een lage temperatuur. Daarna wordt het gedroogde vruchtvlees koud geperst, zodat de kokosolie gescheiden wordt. Het overgebleven vetarme vruchtvlees wordt vervolgens gemalen tot kokosmeel.
Kokosmeel is heerlijk in bakrecepten, zoals koeken, cakes of taarten. Doordat kokosmeel veel vezels bevat neemt het veel vocht op. Hierdoor hoef je in bakrecepten met kokosmeel maar ongeveer een kwart van de hoeveelheid te gebruiken die je voor normaal meel zou gebruiken. Je kunt kokosmeel ook heel goed combineren met andere meelsoorten, zoals amandelmeel of havermeel. Kokosmeel is bovendien een erg lekker toevoeging aan smoothies.
Ingrediënten: kokosmeel (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Sri Lanka
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1730 kJ (413 kcal) | |
Vet | 8,5 g | |
- waarvan verzadigd | 8,0 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | - g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | - g | |
Koolhydraten | 26,0 g | |
- waarvan suikers | 8,0 g | |
Voedingsvezels | 39,0 g | |
Eiwitten | 19,0 g | |
Zout | 0,1 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews