Cashewnoten zijn een bron van gezonde voedingsstoffen. Ze zitten vol met eiwitten, vitamines, mineralen en onverzadigde vetzuren. Deze gezonde onverzadigde vetzuren dragen bij aan het behoud van een gezond cholesterol. Cashewnoten bevatten de vitamines B1, B3 en E. Vitamine E heeft in je lichaam een belangrijke functie als antioxidant. Mineralen die de cashew levert zijn fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, selenium en zink. Magnesium en kalium zorgen mede voor de normale werking van je spieren en zenuwen. IJzer en zink dragen bij aan een goede weerstand.
Door al deze gezonde eigenschappen zijn cashewnoten perfect als verantwoorde snack of als gezonde toevoeging aan een gerecht.
Wat zijn cashewnoten biologisch?
We kennen allemaal wel de cashewnoten zoals die gewoonlijk in de winkel liggen. Deze noten zijn over het algemeen geroosterd. Dit roosteren wordt gedaan omdat cashewnoten oorspronkelijk in een harde schil zitten. Om deze schil zachter te maken, worden de noten op 200 graden verhit, waarna het makkelijker is om ze eruit te halen. Als een cashewnoot als biologisch aangemerkt wil kunnen worden, dan mag hij niet warmer zijn geweest dan 42 graden celcius. De biologische cashewnoten van de Notenstore zijn niet van tevoren verhit en zodoende geheel biologisch.
De productie van cashewnoten biologisch
Het produceren van biologische cashewnoten is een bewerkelijk proces. Dit begint al bij het groeien van de noot. Een cashewnoot is namelijk de pit van een cashewappel. Een cashewappel is een fruitsoort die niet in Europa voorkomt, en die ook niet sterk genoeg is om de transport naar onze streek te overleven. De appel groeit voornamelijk in Afrika, Azie en Zuid-Amerika.
Als deze appel uitgegroeid is begint naarmate hij rijper wordt de cashewnoot onder aan de appel te groeien. Deze noot zit in een harde schil, die niet zomaar te openen is. Hij moet met behulp van een speciale snijmachine of door er een harde tik met een ijzeren staaf op te geven opengemaakt worden. Als de pit open is gemaakt, zit er om de cashewnoot heen een laagje bijtende stof, cardol genaamd. Deze wordt zorgvuldig verwijderd, waarna er nog een tweede schil van de noot afgepeld moet worden. De noot die nu overblijft is de cashewnoot zoals we die kennen.
De gezonde cashewnoot
Cashewnoten zijn een bron van gezonde voedingsstoffen. Ze zitten vol met eiwit, ijzer, magnesium, zink en fosfor. De gezonde, onverzadigde vetzuren zijn onder andere goed voor je hart. Ze zijn daardoor een goede ondersteuning in een strijd tegen een te hoog cholestorolgehalte. De magnesium en ijzer in de noten zorgen voor sterke spieren en zenuwen, dankzij de zink verbetert ook je weerstand.
Biologische cashewnoten kopen bij Notenstore
Biologische cashewnoten kopen doe je natuurlijk bij Notenstore. Wij leveren al jaren de beste kwaliteit noten die er te vinden zijn. Dit doen we bovendien met het oog op duurzaamheid. Zo zorgen we bijvoorbeeld steeds vaker voor composteerbare verpakkingen, waardoor er minder plastic afval in de natuur terecht komt! Dat is echter niet alles. Met een snelle levering, voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden en gratis bezorging bij bestelling boven de € 40, geniet je optimaal van je lekkere biologische cashewnoten. In onze webshop kunt u eenvoudig biologische cashewnoten online bestellen!
Ingrediënten: cashewnoten (van biologische landbouw)
Land van herkomst: India of Vietnam
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2552 kJ (615 kcal) | |
Vet | 48,9 g | |
- waarvan verzadigd | 8,4 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 30,6 g | 100 |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 8,0 g | |
Koolhydraten | 20,8 g | |
- waarvan suikers | 5,0 g | |
Voedingsvezels | 3,8 g | |
Eiwitten | 21,2 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,29 mg | 26% |
Vitamine B3 / Niacine | 4,3 mg | 27% |
Vitamine E | 1,9 mg | 16% |
Fosfor | 607 mg | 87% |
IJzer | 6,7 mg | 48% |
Kalium | 682 mg | 34% |
Koper | 1,7 mg | 170% |
Magnesium | 269 mg | 72% |
Seleen | 37 µg | 67% |
Zink | 5,8 mg | 58% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Glutenbevattende granen | kan | |
Pinda's | ja |
Nog geen reviews