Loading...

U hebt niets in uw winkelwagen.

Cacao nibs

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

Gewicht Kiloprijs Prijs
€ 19,80
€ 4,95
€ 17,44
€ 13,95
€ 15,98
€ 39,95

Snel overzicht

Cacao nibs

 

Details

Cacao Nibs

Koop nu heerlijke rauwe cacao nibs die je kan toevoegen aan je ontbijt, smoothie of dessert. Of eet ze tussendoor als lekkere gezonde snack! Cacao nibs zijn kleine harde cacaobrokjes met een volle cacao smaak. Het is een superfood en ze zijn dus erg gezond. Ze bevatten veel vitames, mineralen, essentiële vetzuren en vezels, en nog een heleboel andere gezonde dingen. Cacao nibs hebben een diepe en pure rauwe chocoladesmaak. Ze zijn gecertificeerd biologisch en geschikt voor een raw food dieet. Ben je ook benieuwd naar deze superfood en zijn voordelen? Lees dan snel verder voor extra informatie over hoe gezond cacao nibs zijn, hoe je cacao nibs gebruikt en hoe ze gemaakt worden.


Welke voordelen hebben cacao nibs voor jouw gezondheid?
Zoals we hierboven al zeiden zijn cacao nibs een superfood en hebben deze kleine cacaobrokjes veel gezonde eigenschappen die een positieve invoed hebben op onder andere je hart- en bloedvaten, bloeddruk en je cholesterol.

De voordelen van cacao nibs zijn:
• Cacao nibs bevatten veel vitamines, A, B, C, D, en E. 100 gram cacao nibs bevat maar liefs 44 mg vitamine C.
• Cacao nibs bevatten een grote hoeveelheid magnesium
• Cacao nibs bevatten mineralen, namelijk ijzer, mangaan, koper, chroom en zink
• Cacao nibs bevatten essentiële vetzuren en vezels
• Cacao nibs zijn een bron van tryptofaan en serotonine. Tryptofaan is belangrijk voor de aanmaak van serotonine, een hormoon dat zorgt voor een gelukkig gevoel en werkt als een antidepressivum.
• Cacao nibs bevatten fenylethylamine. Dit is een een lichaamseigen stof die aangemaakt wordt als mensen verliefd zijn.
• Cacao nibs bevatten anandamide. Deze stof wordt afgegeven door ons lichaam als we ons goed
voelen. Ook zitten er in stoffen in die de afbraak van lichaamseigen anandamide tegen
gaan.

Naast dat cacao nibs zo gezond zijn door wat ze allemaal aan goede stoffen bevatten, zijn ze ook gezond doordat ze een aantal dingen juist niet bevatten. Dingen die je als je gezond wilt eten liever vermijdt, of niet te veel van neemt, zoals:

- suiker
Cacao nibs zijn helemaal puur en bevatten geen toegevoegde suikers.

- zuivel
De meningen over zuivelconsumptie zijn sterk verdeeld, maar mocht je liever geen zuivelproducten nemen dan zit je bij cacao nibs in ieder geval veilig, ze bevatten geen melk.

- chemische toevoegingen
Cacao nibs bevatten in tegenstelling tot veel regulier cacaoproducten geen chemische toevoegingen zoals chemische vanilline, soja-lecithine en natriumchloride

- mycotoxinen
Cacao nibs bevatten in tegenstelling tot veel cacaoproducten absoluut geen mycotoxinen doordat ze gemaakt worden van pure cacaobonen. Mycotoxine is een giftige stof afkomsting van schimmels.

Bij de productie van reguliere cacaoproducten gaat het allergrootste gedeelte van deze supergezonde eigenschappen verloren door verhitting en raffinering. Cacao nibs worden echter niet verhit zodat alle voordelen behouden blijven. De goede eigenschappen van rauwe cacao zijn bij ons nog niet lang bekend maar worden nu steeds populairder. Er zijn echter veel volken die deze voordelen al langer benutten. Rauwe cacao werd bijvoorbeeld lang geleden al in de traditionele Chinese geneeskunde en de Ayurvedische geneeskunde gebruikt.


Hoe worden cacao nibs geproduceerd?

Cacao nibs worden gemaakt van cacaobonen. De cacaobonen worden bij de productie niet verhit waardoor alle gezonde eigenschappen behouden blijven. Bij de productie van cacao nibs wordt gebruik gemaakt van koude persing. Bij koude persing wordt de olie gescheiden van de vaste stoffen in de cacao. Bij dit proces blijft de temperatuur onder de 38 tot 40 graden Celcius, zodat alle vitamines, mineralen, vezels en anders goede stoffen niet verloren gaan. Bij de productie van reguliere cacao worden veel hogere temperaturen gebruikt waardoor het grootste deel van deze stoffen verloren gaat.


Hoe gebruik je cacao nibs?
Een paar eetlepels (5 tot 10 gram) cacao nibs is een geweldige aanvulling op je dagelijkse voeding. Ze zijn erg veelzijdig en kunnen toegevoegd worden aan verschillende voedingsmiddelen. Je kan er veel kanten mee op, afhankelijk van wat jij zelf lekker vindt. Ze zijn geschikt als snack, maar je kan ze ook toevoegen aan je ontbijt, smoothie of dessert. Daarnaast kan je cacao nibs ook verwerken in zelfgemaakte chocoladesnoepjes of –repen.

Maak je eigen mix
Ga je voor extra gezond? Mix je cacao nibs dan met andere superfoods en noten. Maak bijvoorbeeld je eigen mix van cacao nibs, goji bessen, inca bessen, noten en kokosflakes. Voeg hier eventueel nog ander gedroogd fruit aan toe, je kunt hier eindeloos mee variëren. Zo heb je altijd een gezonde mix klaarstaan om door je yoghurt of smoothie te doen of om te gebruiken als topping op je nagerecht. Ook kan je deze mix gebruik als heerlijke snack. Gezond en lekker makkelijk klaar te maken, zeker als je in een keer een grotere hoeveelheid maakt voor langere tijd.

Broodbeleg
Houdt je van hagelslag op je boterham? Maak dan nu je eigen gezonde variant op hagelslag door cacao nibs fijn te maken in een vijzel.

Bewaren
Bewaar je cacao nibs op een koele, donkere en droge plaats. Het is niet nodig om ze in de koelkast te bewaren.

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Cacao nibs

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beoordeling
Vetten
54.5 g/100 g
Enkelvoudig
18.6 g/100 g
Meervoudig
1.6 g/100 g
Trans vetzuren
0.0 g/100 g
Cholesterol
0.0 g/100 g
Eiwit
11.6 g/100 g
Koolhydraten
5.5 g/100 g
Suiker
0.3 g/100 g
Suiker toegevoegd
0.0 g/100 g
Zetmeel
5.2 g/100 g
Natrium
9.8 mg/100 g
Voedingsvezels
18.4 g/100 g
Energie kj
2454 KJ
Energie KCal
596 KCal

Moment...