Sojabonen zijn kleine groene boontjes met een lichtzoete nootachtige smaak. De bonen groeien in langwerpige peulen aan de sojaplant. Oorspronkelijk komt de sojaboon uit Oost-Azië. Sojabonen worden onder ander gebruikt voor het maken van tofu en tempé.
Sojabonen zijn een van de beste plantaardige eiwitbronnen. Ze bevatten maar liefst 36 gram eiwitten per 100 gram. Dit maakt ze een ideale vleesvervanger voor vegetariërs en veganisten. Sojabonen leveren bovendien een hoge hoeveelheid vezels.
Je kunt onze biologische sojabonen bijvoorbeeld gebruiken in een poké bowl, curry of salade. Daarnaast zijn sojaboontjes ook erg lekker om los van te snacken, bijvoorbeeld met een beetje zout erover. Je kunt ze ook even roosteren in de oven, voor een krokante bite.
Laat de sojabonen voor gebruik 8-12 uur weken in ruim water. Je kookt de sojabonen daarna in c.a. 60 minuten gaar.
Ingrediënten: sojabonen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Italië/China
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1743 kJ / 418 kcal | |
Vet | 18,6 g | |
- waarvan verzadigd | 2,8 g | |
Koolhydraten | 15,8 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 22,0 g | |
Eiwitten | 35,9 g | |
Zout | 0,01 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews