Onze biologische bijenpollen of stuifmeelkorrels zijn van nature heerlijk zoet. De bijenpollen zijn dan ook ideaal om te gebruiken als lekkere topping over de yoghurt of havermout.
Bijenpollen worden gemaakt door de vrouwtjesbijen, ook wel werkbijen genoemd. De werkbijen verzamelen stuifmeel van bloemen en maken hier samen met nectar en verschillende eigen enzymen kleine bolletjes van, de bijenpollen. De bijen brengen de bijenpollen vervolgens naar de bijenkorf, waar ze geoogst worden door de imker. Na de oogst worden de bijenpollen zorgvuldig gedroogd bij lage temperaturen.
Bijenpollen bevatten veel gezonde voedingstoffen, zoals eiwitten, vitamines, mineralen en vezels. De vitamines C en E en de mineralen koper en zink helpen je lichaamscellen beschermen door hun antioxidantfunctie. Door het hoge gehalte aan B-vitamines dragen de bijenpollen bovendien bij aan de normale werking van je energiestofwisseling.
Biologische bijenpollen zijn door de zoete smaak een ideale toevoeging aan allerlei gerechten. Je kunt ze gebruiken door de yoghurt of havermout in de ochtend, maar ze zijn bijvoorbeeld ook heerlijk als topping over een salade. Of strooi ze eens over je boterham, als alternatief voor hagelslag.
Ingrediënten: bijenpollen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Spanje
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1192 kJ (285 kcal) | |
Vet | 5,0 g | |
- waarvan verzadigd | 2,3 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | - g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | - g | |
Koolhydraten | 45,0 g | |
- waarvan suikers | 28,0 g | |
Voedingsvezels | 5,0 g | |
Eiwitten | 15,0 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,95 mg | 86% |
Vitamine B2 / Riboflavine | 1,6 mg | 114% |
Vitamine B3 / Niacine | 9,2 mg | 58% |
Vitamine B6 / Pyridoxine | 0,45 mg | 32% |
Vitamine B11 / Folaat | 650 µg | 325% |
Vitamine C | 32 mg | 40% |
Vitamine E | 18 mg | 150% |
Fosfor | 242 mg | 35% |
IJzer | 4,8 mg | 34% |
Kalium | 556 mg | 28% |
Koper | 0,78 mg | 78% |
Zink | 6,0 mg | 60% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)