Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

De website van Notenstore is vernieuwd! In verband met de overgang dient u bij het inloggen op uw account éénmalig een nieuw wachtwoord aan te maken (eenvoudig via 'wachtwoord vergeten').

Moerbeibessen zwart biologisch

Gewicht Kiloprijs Prijs
€ 24,75 € 4,95
€ 23,75 € 14,25
€ 19,25 € 19,25
€ 22,48 € 44,95
€ 22,48 € 44,95
1 werkdag(en)

Gewichtseenheid voorzien van  zijn verpakt in zakken van biologisch composteerbaar materiaal. De volledige verpakking is vervaardigd van natuurlijke, niet fossiele, grondstoffen. Wilt u meer weten over deze verpakking klik dan hier.

De overige gewichtseenheden worden verpakt in stevige hersluitbare kunststof potten/emmers.

  • Voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
  • Gratis verzenden boven € 40 Nederland/België
  • Verzending naar alle landen binnen EU, zie hier info over verzenden
  • Bestellen met en zonder account

Productomschrijving

 

Biologische moerbeibessen zwart

Onze biologische zwarte moerbeien hebben een heerlijke zoete smaak en zijn lekker zacht van textuur. Zwarte moerbeien zijn ideaal om te gebruiken als snack of als smaakvolle toevoeging aan je yoghurt, muesli of salade.

De geschiedenis van de zwarte moerbei

De zwarte moerbei, ook wel 'Morus nigra' genoemd, is een plant ofwel boom uit de moerbeifamilie. Deze familie komt van nature voor in Midden- en West-Azië, Iran en Armenië, waar hij tevens is ontdekt. In de Middeleeuwen kwam de handel rondom deze plant op en werd hij geïntroduceerd in het Westen. Vandaag de dag wordt de boom in verschillende landen in Zuid-Europa gekweekt. De moerbeivruchten worden al duizenden jaren als voedsel gezien en gebruikt, in allerlei landen en culturen. Een alternatieve naam voor deze vrucht is de 'zwarte moerbezie', maar in Nederland is de vrucht vooral te vinden onder de naam 'moerbei' of 'moerbes'. Er bestaan verschillende soorten moerbeien. Zo zijn er naast zwarte, ook rode en witte moerbeien.

Mysterieuze boom

De moerbeiboom wordt gezien als een zeer mysterieuze fruitboomsoort. Hij wordt voornamelijk aangetroffen als alleenstaande boom, in oude klooster- en kasteeltuinen of op een oud boerenerf. Meestal zijn de bomen scheefgezakt en zeer hoog. De boom groeit nooit recht en hangt vaak over de grond. De reden hiervan is het hout van de stam: het is uitermate elastisch, wat het recht groeien van de stam onmogelijk maakt. Door zijn doorgebogen en grillige vorm kan de boom er dikwijls ouder en verweerder uitzien dan hij in werkelijkheid is. De Morus nigra is, bij de jonge groei, bekleed met hartvormige of gelobde bladeren. De blaadjes zijn mat donkergroen en bovenaan licht behaard. Onderaan zijn ze zeer sterk viltig behaard en de structuur is heel dik en stevig.

De moerbeiboom is niet moeilijk in het onderhoud. Hij blijft namelijk vrij van ziektes en plagen en brengt bovendien massa's vruchten in de zomerperiode. Ook staat deze boom symbool voor de kwekerij, waarschijnlijk omdat deze boom tot een van de oudste en meest bijzondere fruitboomsoorten behoort. De boom heeft een prachtige donker oranje schors met brede groeven, randen en knobbels. Hij kan wel 10 meter hoog en 50 tot 100 jaar oud worden. De Morus nigra groeit in zijn jeugd redelijk snel, maar na enkele jaren zal de groei aanzienlijk vertragen. De boom heeft weinig opvallende bloemetjes en zullen groenachtig kleuren aan het begin van de lente, rond de maanden april, mei. De zwarte moerbeien zullen rond half augustus, begin september beginnen met rijpen. Deze bolvormige steenvruchten zijn zwart of rood en lijken een beetje op een framboos of braam. De zwarte moerbei wordt door veel liefhebbers beschouwd als de lekkerste moerbeisoort.

Wat kun je doen met de moerbei?

Moerbeien zijn niet alleen bijzonder smaakvol, ze zijn ook erg veelzijdig. Moerbeien zijn bijvoorbeeld heerlijk bij het ontbijt, door de cruesli of cornflakes met wat yoghurt of melk en wat ongezouten noten voor extra smaak. Of meng de kleine vruchtjes door een fruitsalade. Ben je dol op smoothies? Voeg wat meer smaak toe aan je fruitdrankje door middel van een handje moerbeien.

Iemand jarig of gewoon zomaar een feestje? Je kunt met zwarte moerbeien heerlijk gebak maken. Door de zachte smaak van de bessen zijn ze makkelijk te verwerken in allerlei gerechten, zoals cake, taart of ijs. Ook kun je van de moerbeien een heerlijk tussendoortje maken, door ze te verwerken in een zelfgemaakte mueslireep. Samen met wat noten en kokos maak je binnen een handomdraai jouw eigen biologische, zwarte moerbeien-reep.

De moerbeien zijn ook heel goed te verwerken in jam, compote of siroop. De siroop smaakt fruitig zoet en een beetje honingachtig. Een makkelijke, gezonde en lekkere manier om water, een toetje of je boterham meer smaak te geven. Natuurlijk kun je de zwarte moerbei ook gewoon als snack eten, los uit het vuistje. Als tussendoortje, voor de lekkere trek of om wat extra energie op te bouwen tijdens de lange werkdag.

Ingrediënten: moerbeibessen

Land van herkomst: Turkije

Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam

Bewaren: donker, koel en droog bewaren

Voedingswaarden

Per 100 gram RI*
Energie 193 kJ (333 kcal(
Vet 3,0 g
- waarvan verzadigd 0,9 g
- waarvan enkelvoudig onverzadigd - g
- waarvan meervoudig onverzadigd - g
Koolhydraten 63,6 g
- waarvan suikers 27,3 g
Voedingsvezels 6,1 g
Eiwitten 6,1 g
Zout 0,0 g

* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)

Productomschrijving en voedingswaarde is tot stand gekomen in samenwerking met Hanne van Meel MSc van Metis Food Consultancy

Reviews

Nog geen reviews

Moerbeibessen zwart biologisch
€ 4,75

Laatst door u bekeken