Loading...

U hebt niets in uw winkelwagen.

Pistachecake met rozenwater en granaatappel

Geplaatst op 28 December 2019 door Notenstore | Nog geen reacties


Pistachecake

Een heerlijke cake om op tafel te zetten bij bijzondere gelegenheden. Door het rozenwater krijgt deze pistachecake een bijzonder aangename extra beleving.

Het pistachecake met rozenwater en granaatappel recept

Gebak of dessert, 10-12 personen.
Bereiden: 30 minuten + 45 minuten oventijd.

Dit heb je nodig

- 200 g pistachenoten 
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 250 g suiker
- 250 g roomboter
- 4 eieren
- 2 el melk
- 2 el rozenwater
- 100 g poedersuiker
- 50 g granaatappelpitjes

Zo bereid je deze heerlijke cake

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Weeg 150 g van de pistachenoten af en houd de rest apart voor de garnering. Maal de pistachenoten in een keukenmachine tot een fijn poeder. Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix even mee, om een zo fijn en goed verdeeld mogelijk mengsel te krijgen.

Klop de suiker en 225 gram van de boter met een mixer tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg ook bij elk ei een lepel van het bloemmengsel toe om schiften te voorkomen. Spatel alle bloem door het boter- en eimengsel heen en voeg ook de melk en rozenwater toe.

Vet een tulbandvorm in met de resterende boter en bestuif met wat bloem. Klop goed uit. Schep het cakebeslag in de tulbandvorm.

Bak de cake in 35 tot 45 minuten gaar in het midden van de oven. De tijd verschilt per soort oven. Test of de cake gaar is door hem in te prikken met een satéprikker, als deze er schoon en droog uit komt, is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten in de vorm staan. Keer de cake dan om en laat afkoelen op een rek.

Meng voor het glazuur de rozenwater en de poedersuiker tot een glad mengsel. Voeg eventueel een eetlepel water toe als het te dik is.

Versier de cake met het glazuur en bestrooi met de overige pistachenoten en granaatappelpitjes. Hak de pistachenoten eerst grof om de groene kleur goed te laten zien.

Voedingswaarden

Per cake Per Portie (1/12e)
Calorieën 5.298 kCal 442 kCal
Koolhydraten 523 g 44 g
Waarvan suikers 350 g 33 g
Vetten 326 g 27 g
Eiwitten 106 g 9 g
Natrium 798 mg 67 mg

and was tagged with desert, gebak

Plaats een reactie

Moment...