Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

Notentaart recept

notentaart receptWij hebben voor u een heerlijke notentaart recept. Deze notentaart is geschikt als onderdeel van een brunch of als lekkere traktatie voor bij de koffie. De taart is gevuld met stukjes appel, gemengde noten en rozijnen.

Ingrediënten:

225 gram bloem
50 gram suiker
1 ei
100 gram boter
zout
4 appels
100 gram donkere bastersuiker
175 gram Notenmelange / Herfst Notenmix
50 gram blauwe rozijnen
1 eetlepel speculaaskruiden

Bereidingswijze notentaart:

- Om het deeg te maken pak je een grote kom. Voeg de bloem, het ei, suiker en de boter en snufje zout toe! Kneed de ingredienten tot een deegbal. Tip: Zorg dat de boter al een beetje op kamertemperatuur is en in stukken is gesneden.

- Pak de deegbal in met huishoudfolie en leg deze voor een uur te rusten in de koelkast.

- Voor de vulling schil je de vier appelen en snijd ze vervolgens in blokjes. Meng de stukjes appel met de gemengde noten, bruine basterdsuiker, rozijnen en een kleine eetlepel speculaaskruiden. Tip: De rozijnen van te voren 15 minuten wellen in koud water anders gaan ze verbranden!

- Neem het deeg uit de koelkast en maak er met een deegroller een platte lap van. Tip: Doe dit op een glad oppervlak en bestrooi deze met bloem!

- De springvorm invetten met boter en bestuiven met bloem.

- Doe nu voorzichtig het deeg in de springvorm!

- Schep de het mengsel van appel en noten in de springvorm.

- Verdeel het mengsel voorzichtig met een lepel. Zet de taart vervolgens in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 50 minuten. Tip: Hou de taart goed in de gaten verlaag indien nodig de temperatuur!

Na 50 minuten bakken in de oven is de taart klaar. Laat de taart volledig afkoelen op kamertemperatuur. Eenmaal koel, met een mes langs de zijkanten van de springvorm, dan ontgrendelt de zijkant en verwijder deze vervolgens. Weet je nog dat ik hierboven al zei dat dit een geweldige onderdeel van een brunch is? Nou ja, dat is waar! Daarnaast kan deze taart perfect gegeten worden bij een kop koffie of thee. Maar ik geef toe dat de beste manier is een stuk te nemen met daarover heen een beetje verse slagroom! Tot slot ook zeer geschikt als dessert.

 

Bekijk ook: Notenbrood recept

Vorige Volgende