Loading...

U hebt niets in uw winkelwagen.

Amandelmeel als alternatief voor tarwemeel

Geplaatst op 7 January 2019 door Notenstore | Nog geen reacties

Amandelmeel wordt veelal gebruikt als ingrediënt voor onder andere broden, pannenkoeken, koekjes, cakejes en muffins. Naast dat het erg lekker is, is het een uitstekend alternatief voor tarwebloem bij glutenallergie.

Wat is Amandelmeel

Amandelmeel wordt gemaakt van witte amandelen. Deze amandelen zijn eerst geblancheerd en daarna vermalen tot een fijn soort poeder, vergelijkbaar met tarwemeel. Met deze dun gemalen geblancheerde amandelen kan je heerlijke, gezonde snacks maken en het kan uitstekend gebruikt worden als een glutenvrij alternatief voor het gewone tarwemeel. Met deze dun gemalen geblancheerde amandelen kan je heerlijke, gezonde snacks en voedzaam gebakken producten creëren. Amandelmeel is 100% puur. Het enige proces dat plaatsvindt is dat de amandelen een warm waterbad krijgen om de ''huiden'' van de amandelen te verwijderen.

amandelmeel gezond

Wat maakt amandelmeel zo gezond?

Amandelmeel is een uitkomst voor mensen met een allergie voor gluten en kan moeiteloos als vervanger voor tarwemeel worden gebruikt. De amandel zit ook bomvol vitamine(B, C, E), mineralen (calcium, fosfor, zink, magnesium, ijzer en kalium) en is rijk aan en gezonde vetten. Talloze gezondheidsklachten kunnen aanzienlijk verminderen door het vervangen van tarwemeel door amandelmeel. Dit ingrediënt is echter nog relatief onbekend in Nederland.

In welk opzicht kan het gebruik van amandelmeel mijn gezondheid verbeteren?

- Het verlaagt het cholesterol in het bloed en vermindert kans op hart- en vaatziekten
- Het verlaagt risico op kanker
- Het versterkt de botten door het hoge gehalte magnesium
- Het vertraagt het verouderingsproces
- Het bevordert de spijsvertering.

Amandelmeel bij Notenstore
Laat je verassen!

Bekijk

Wat kan ik zoal bakken met amandelmeel?

Verras je familie of vrienden eens met lekker en uniek gebak. Want voor alle recepten geldt dat je tarwemeel kunt vervangen door amandelmeel. Het verschil met tarwemeel is uiteraard de zachte amandelsmaak. Brood, pannenkoeken, spijs, cupcakes, kortom al je baksels komen geurig uit de oven door het gebruik van amandelmeel. Het meel is geschikt voor het bakken tot 180 graden.

Spaarzaam consumeren

Amandelmeel vult sneller. Om een idee te geven; 1 ons van een product bestaande uit amandelmeel staat gelijk aan 3 ons rijst of peulvruchten. In een pannenkoek gemaakt met amandelmeel zitten al gauw 30 hele amandelen, goed voor 200 calorieën. Het is belangrijk om deegwaren gemaakt met amandelmeel spaarzaam te consumeren omdat je anders gauw te veel amandelen binnenkrijgt. Dagelijks een handje amandelen á 30 gram is al voldoende om te profiteren van de gezonde eigenschappen van dit powerfood!

Koop amandelmeel snel en voordelig bij Notenstore.


Plaats een reactie

Moment...