Loading...

U hebt niets in uw winkelwagen.

Pecannoten gebrand, gezouten

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

Gewicht Kiloprijs Prijs
€ 29,75
€ 5,95
€ 27,50
€ 16,50
€ 26,98
€ 53,95

Snel overzicht

Pecannoten zijn door hun zoete en boterachtige smaak heerlijk om naturel te eten. Gebruik pecannoten, naast fruit en pure chocolade, als vervanging voor ongezonde snacks! Gebrande pecannoten zijn na aankoop 2 maanden houdbaar. Droog en koel bewaren!

 

Details

De pecannoot komt uit Noord-Amerika en werd al gegeten door inheemse indianen in de zestiende eeuw. Een aantal eeuwen daarna verwierf de noot bekendheid doordat zij geliefd was door de presidenten George Washington en Thomas Jefferson. George Washington ging zelden op pad zonder een paar pecannoten en Thomas Jefferson heeft ervoor gezorgd dat de pecannoot op grotere schaal werd gekweekt.


Wat is een pecannoot?
De pecannoot lijkt op een walnoot en laat zich kenmerken door een ogenschijnlijke tweedeling en diepe groeven. Doordat het uiterlijk, net als bij een walnoot, doet denken aan het menselijke brein, bestaat de indruk dat het eten van deze noot een positieve werking heeft op de hersenen. Dit is deels terecht, maar dat heeft niets met de vorm te maken! De pecannoot heeft een zoete en boterachtige smaak, waardoor de pecannoot bij uitstek geschikt is voor taarten, cake en het verrijken van ijsgerechten.


De pecanboom
De pecannoten komen voort uit de roodbruine, ovaalvormige nootvruchten van de pecanboom. De pecanboom kan tot ongeveer 55 meter hoog en 300 jaar oud worden! De beste leeftijd voor de pecanboom om kwalitatief goede pecannoten te leveren is 75 tot 225 jaar. Per jaar kan een de boom bijna 500 kilo pecannoten produceren. De oogsttijd van pecannoten verschilt enigszins per soort en geografische plek, maar ligt altijd tussen oktober en januari. Naast de productie van pecannoten, wordt het hardhout van deze boom veelvuldig gebruikt voor parketvloeren en meubels.


Waar groeien pecannoten?
De pecanboom groeit van oudsher in het gebied dat het zuiden van de Verenigde Staten en het noorden van Mexico bestrijkt. Het ideale klimaat voor de pecanboom is een tropisch of warm gematigd klimaat. De boom gedijt goed bij een vochtige bodem dichtbij rivieren, maar voor sommige pecansoorten is het mogelijk om in Nederland te overleven. Tegenwoordig worden pecanbomen, naast de VS, voornamelijk gekweekt in Spanje, Australië, Israël en Zuid-Afrika. Tot op heden worden de meeste pecannoten nog steeds in de Verenigde Staten geproduceerd. Alleen al in de VS wordt er jaarlijks tussen de 150 en 200 miljoen kilo aan pecannoten geproduceerd. Elke pecanboom bereikt één keer in de twee jaar een een maximale oogst.


Pecannoten en gezondheid

Betere weerstand!
Pecannoten kunnen helpen om je weerstand te verhogen. Door de ruime hoeveelheid aan zink, 50 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid per 100 gram, dragen de noten hun steentje bij aan je immuunsysteem. Daarnaast versterkt zink de opname van vitamine A en helpt het de stofwisseling om alcohol, koolhydraten en vetzuren af te breken.

Beter verstand!
Pecannoten zijn goed voor de hersenen! Een portie van 100 gram bevat maar liefst 73 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Vitamine B1. Door de grote hoeveelheid vitamine B1, helpen pecannoten suikers om te zetten in energie voor de hersenen. Vitamine B1 draagt bij aan een goed geheugen en een goede concentratie en helpt depressies te voorkomen.

Van pecannoten word je groot en sterk!
Pecannoten bevatten 35 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan magnesium. Magnesium zorgt voor een goede ontwikkeling van de spieren en is samen met calcium de motor voor een goede botontwikkeling. Kortom, ook een goede opvoeding gaat samen met pecannoten!

Blijf op gewicht met pecannoten!
Je kunt pecannoten ook eten als je effectief wilt afvallen. Pecannoten bestaan namelijk voor 75 % uit gezonde vetten. Door de benodigde vetten uit deze noten te onttrekken, blijf je eerder op gewicht dan wanneer je deze vetten uit vele andere snacks haalt. Daarnaast zorgen noten ervoor dat je eerder een vol gevoel hebt en uiteindelijk minder eet!

Pecannoten en kanker
Pecannoten zijn ook een wapen in de strijd tegen kanker. Door de consumptie van pecannoten kun je de kans verkleinen dat je als vrouw borstkanker of als man prostaatkanker ontwikkelt. Lopende onderzoeken wijzen met name het oliezuur aan dat het gen voor borstkanker op inactief zou kunnen zetten. In sommige onderzoeken wordt een vorm van vitamine E, die terug te vinden is in pecannoten, aangewezen als beschermheer. De meeste wetenschappelijke onderzoeken naar de stoffen in pecannoten en hun werking tegen kanker zijn echter nog niet afgerond.


Pecannoten in de dagelijkse praktijk

Puur natuur
Pecannoten zijn door hun zoete en boterachtige smaak heerlijk om naturel te eten. Gebruik pecannoten, naast fruit en pure chocolade, als vervanging voor ongezonde snacks!

Roasted
Je kunt pecannoten ook roosteren voor een rijkere smaak. Voor geroosterde pecannoten bestaan veel recepten. Je kunt van pecannoten bijvoorbeeld een ware lekkernij maken door ze samen te roosteren met honing en rozemarijn. Zo maak je een gezond en lekker borrelhapje voor op een feestje!

Salade met een bite!
Een andere manier om pecannoten te verwerken in je dagelijkse maaltijd is door ze toe te voegen aan een salade. Rauw of geroosterd geven zij nét die extra bite die je salade nodig heeft.

Toetje
Door hun zoete en boterachtige smaak zijn pecannoten erg geschikt voor nagerechten en taarten of cakes. Je kunt een taart of cake maken met als hoofdbestandsdeel pecannoten, maar door de pecannoten fijn te hakken kun je bijvoorbeeld ook je ijsje subtiel garneren om zo je toetje nét dat beetje extra te geven!

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Pecannoten gebrand, gezouten

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beoordeling
Soort
Gebrand, Gezouten
Ingrediënten
PECANNOTEN, arachideolie (PINDA)
Vetten
72.5 g/100 g
Enkelvoudig
39.3 g/100 g
Meervoudig
20.3 g/100 g
Trans vetzuren
0.0 g/100 g
Cholesterol
0.0 g/100 g
Eiwit
9.2 g/100 g
Koolhydraten
5.8 g/100 g
Suiker
4.3 g/100 g
Suiker toegevoegd
0.0 g/100 g
Zetmeel
0.0 g/100 g
Natrium
0.3 g/100 g
Voedingsvezels
4.7 g/100 g
Energie kj
2943 KJ
Energie KCal
703 KCal

Moment...