Loading...

U hebt niets in uw winkelwagen.

Medjoul Dadels (Maat Jumbo)

Beschikbaarheid: In voorraad

Gewicht Kiloprijs Prijs
€ 15,00
€ 7,50
€ 13,95
€ 13,95
€ 12,98
€ 32,45

Snel overzicht

Onze Medjoul dadels komen afwisselend uit Zuid- en Noord-Afrika. De dadels worden niet bewerkt, dus 100% puur natuur. Medjoul dadels hebben een donker bruine kleur en smaken altijd zoet en sappig. De Medjoul Dadels zijn na aankoop maximaal 6 maanden houdbaar. Bewaar de Medjoul dadels in de koelkast op max. 7 graden.

 

Details

Medjoul Dadels

Dadels worden al geoogst door de mens sinds 6000 voor Christus. Er zijn vele verschillende soorten dadels, maar Medjoul behoort tot de beste dadel ter wereld. Medjoul dadels zijn boomvruchten die afkomstig zijn uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar ze kunnen ook worden gekweekt in een aantal woestijnachtige gebieden rond de wereld. In het Midden-Oosten, waar ze in het wild groeien, zijn ze een populaire vrucht voor nomadische reizigers omdat ze zorgen voor veel energie en gezonde voedingsstoffen en ze zijn direct beschikbaar.

Medjool dadels zijn vruchten van de dadelpalm. De vrucht groeit in groepjes van 10, hoog in de boom. Tijdens het rijpen veranderen ze van groen naar glanzend bruin. Medjool dadels hebben een dikke, maar zachtere textuur dan andere dadels. De smaak is erg zoet en is te vergelijken met honing.

Het is haast niet mogelijk dat iemand een medjoul dadel niet kan waarderen wanneer hij/zij bijt in de flinterdunne huid van de medjoul en in het sappige zoete vlees eronder. Haar naam "fruit of paradise" doet haar zeker eer aan omdat een medjoul kan worden gebruikt voor allerlei gerechten, van omeletten tot dips.


Een stukje geschiedenis
De Medjoul dadel wordt beschouwd als de oudste gecultiveerde vrucht. Het werd uitsluitend genoten door royalty's en alleen gereserveerd bij uitbundige feesten. De Medjool werd oorspronkelijk gekweekt in het Midden-Oosten en werd niet overgebracht naar de VS tot 1927. In dat jaar stierven de Medjool Dadelpalmen aan de Baioudh ziekte bijna uit. Dr. Walter Tennyson Swingle,een botanicus met in de VS, redde elf ziektevrije Medjool uitlopers in Marokko. De elf scheuten werden verscheept naar Washington DC.De uitlopers werden vervolgens verscheept naar een geïsoleerde locatie in het zuiden van Nevada. Na meer dan zeven jaar in isolatie te hebben gelegen, hadden negen van de elf scheuten het overleefd. De dadel uitlopers werden vervolgens geplant in Florida , Texas en Arizona waar het beste klimaat te vinden was om de Medjool te laten groeien en gedijen. Ontdekt werd dat de dadels uitzonderlijk hoge temperaturen in de zomer moeten hebben met een zeer lage luchtvochtigheid en veel water voor de wortels.


Wat zijn medjoul dadels?
Medjoul dadels zijn grote, mollige vruchten met zacht en sappig vruchtvlees. Medjoul dadels vormen over het algemeen een belangrijk onderdeel van gerechten uit het Midden-Oosten. Ze worden bijzonder gewaardeerd voor hun grote omvang, hun zoete smaak, en hun sappige vruchtvlees, zelfs wanneer ze gedroogd zijn. Ze zijn rijk aan natuurlijke zoetheid, vezels en kalium evenals vele andere vitaminen en mineralen, wat betekent dat er geen enkele reden is om ze niet elke dag te eten . Het is een natuurlijke, zoete traktatie. Medjoul dadels zijn nagenoeg vetvrij, natriumvrij en cholesterolvrij. Dit maakt ze tot de perfecte gezonde zoete snack.


Verschil Medjoul dadel met andere soorten dadels.
Er zijn veel verschillende soorten dadels. Ze groeien aan palmbomen in warme, droge klimaten. De echte dadelpalm houdt van een zonnig, heet en droog klimaat met genoeg grondwater aanbod, maar weinig regen. Het is een prachtige boom die vaak wel een hoogte van 80 tot 100 meter kunnen bereiken en soms wel 20-meter lange bladeren hebben.

Medjoul dadels zijn duur vooral omdat telen en oogsten van deze dadels erg arbeidsintensief is. Na handbestuiving, moeten de bomen worden beschermt tegen stof en regen. Elke dadel wordt met de hand geoogst en dit is ook moeilijk daar de dadels allemaal rijpen op verschillende tijdstippen.De dadels worden gerijpt en gedroogd in de zon terwijl ze nog steeds verbonden zijn met de boom.

Dadels kunnen vers gegeten worden, maar worden vaker gedroogd na de oogst omdat dit de levensduur verlengt en vroegtijdig bederf voorkomt. Medjoul dadels worden over het algemeen beschouwd als de "beste" dadels ter wereld. Het zijn zeker de grootste dadels en zijn ook erg prijzig in aanschaf.


De smaak en voedingsgegevens
De medjoul is zeer zacht, amber- rood en erg zoet. De dadel zit zo vol met natuurlijke suikers dat de buitenste schil glimt door de aanwezigheid van suikerkristallen. Het heeft een weelderige, gekruide, bijna gebakken smaak. De meeste mensen beschrijven medjoul dadels als het hebben van een rijke, bijna karamel-achtige smaak. Ook komen vermeldingen van de smaak van honing en kaneel vaak voor. Ze worden meestal gedroogd geserveerd.
Medjoul dadels bevatten ongeveer 66 calorieën per stuk. Ze zijn een goede bron van vezels en bevatten een hoog gehalte aan essentiële mineralen waaronder kalium, magnesium, koper en mangaan. De meeste dadels bevatten een aanzienlijke hoeveelheid fruit suiker, maar dit kan ze een goed alternatief zijn voor desserts met veel calorieën.


Genieten van dadels
Medjoul dadels zijn heerlijk om te nuttigen. Het is een zelfstandige snack, maar kan heel goed samen met andere hapjes zoals harde kazen, crackers, en knapperig brood worden gecombineerd
Medjoul dadels worden in vele recepten verwerkt. Veel Noord-Afrikaanse stoofschotels bevatten gesneden medjouls. Ook ze vaak gemengd met yoghurt voor het ontbijt in landen als Irak en Iran. Ze worden verwerkt in ijs, taart, cake en dessert. En ze worden vaak door het beslag van vele verschillende soorten brood en gebak gemengd.
Medjoul dadels zijn goed te combineren met amandelen en met kaas. Ook zijn de medjoul dadels heerlijk te combineren met hartige gerechten of als vulling voor vis, vlees of gevogelte. Medjoul dadels variëren in kleur van licht naar donker bruin, afhankelijk van het gebied waar ze groeien. Medjouls zijn niet alleen uniek qua smaak, maar ook vanwege hun sappige smaak.


Waarom zijn Medjoul dadels zo gezond?
Zoals eerder omschreven, de medjoul dadel is een veelzijdige vrucht vol met vezels , vitaminen en mineralen. Verse Medjouls zijn rijk aan vruchtensuikers die natuurlijke energie leveren. Ze bevatten veel kalium wat in onderzoeken, een voedingsstof die heeft bewezen dat het risico op een hoge bloeddruk en beroerte verkleint.
In het stenen tijdperk werd de dadel gebruikt om het seksuele uithoudingsvermogen te verhogen,de spijsvertering te bevorderen en de gezondheid van het hart de vergroten.

De gezondheidsvoordelen van de Medjoul dadels omvat ook het stimuleren van de gezondheid van de hersenen. De dadels zijn een rijke bron aan vitamine B6 waarvan is aangetoond dat het de prestatie van de hersenen verbeterd. Bovendien werkt het magnesium gehalte in de dadels mee aan het tegengaan van het risico op de ziektes artritis en Alzheimer .

Zwangere vrouwen die Medjoul dadels eten plukken hiervan ook de extra voordelen. Studies van de Universiteit voor Wetenschap en Technologie hebben aangetoond dat het eten van deze dadels, gedurende de laatste 4 weken van de zwangerschap, meewerken aan een snellere bevalling.

Medjoul dadels worden voornamelijk gebruikt als dessert. Ze zijn erg zoet en worden vaak gebruikt in de gastronomische keuken vanwege hun eigenschappen en zoetheid. Medjoul dadels zijn uitstekend fruit voor sporters vanwege het zeer hoge gehalte aan koolhydraten en kalium. Medjoul dadels zijn ook in verband gebracht met een verminderde kans op kanker.

Kortom; Medjoul dadels zijn echt een topproduct. Ze zijn van de beste kwaliteit. Ze zijn dik en groot met een pit binnenin. Zonder conserveermiddelen of kleurstoffen.


Wat is de lekkerste manier om medjoul dadels te eten.
Snijdt de Medjoul dadel doormidden en plaats een walnoot in het midden en bam.....u heeft de lekkerste traktatie ever!

Dus alle reden om Medjoul dadels te gaan nuttigen. Bestel of koop uw gezonde Medjoul dadels dus nog vandaag!

Klantenbeoordelingen

Erg lekker Review door Mirjam
Beoordeling
Had reeds dadels meegenomen bij de supermarkt, maar het recept vroeg om Medjoul dadels, wat een heerlijke dadels.
Zacht, zoet en vol van smaak, niet droog. Geen vergelijk met de supermarkt dadels. (Geplaatst op 20-09-2014)
Heerlijke dadels Review door Esther
Beoordeling
Prima dadels, snelle en keurige levering en prima prijs/kwaliteit verhouding. (Geplaatst op 13-09-2014)
Mooie kwaliteit en goede smaak Review door Koen
Beoordeling
Goede kwaliteit en prijsverhouding + snelle levering en zeer goed verpakt
Kwaliteit is iets lager dan degene die je bij ons op de markt kan kopen bij de marokaanse handelaars: iets kleiner en droger, maar zeker lekker van smaak.
Prijs is dan weer wel een stuk beter! Zeer goed, maar niet top. (Geplaatst op 16-07-2014)

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Medjoul Dadels (Maat Jumbo)

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beoordeling
Vetten
0.0 g/100 g
Enkelvoudig
0.0 g/100 g
Meervoudig
0.0 g/100 g
Trans vetzuren
0.0 g/100 g
Cholesterol
0.0 g/100 g
Eiwit
2.0 g/100 g
Koolhydraten
73.0 g/100 g
Suiker
70.0 g/100 g
Suiker toegevoegd
0.0 g/100 g
Zetmeel
3.0 g/100 g
Natrium
10.0 mg/100 g
Voedingsvezels
7.5 g/100 g
Energie kj
1335 KJ
Energie KCal
315 KCal

Moment...