Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

ENERGIE BROODJE!

ENERGIE BROODJE!

energie broodjeNu de feestdagen weer achter de rug zijn, de kerstversiering weer is opgeborgen en het feestgedruis plaats maakt voor het ‘normale’ leven, denk ik met een glimlach terug aan de mooie momenten van de afgelopen week die ik zal koesteren als kostbare herinneringen.

Om gezond en met een boost aan energie weer aan de slag te gaan heb ik een heerlijk ontwikkeld welke ik graag met jou wil delen.

"Een cake gebaseerd op pure ingrediënten, voedend van karakter, glutenvrij en een absolute winnaar als het om de combinatie van smaak en textuur gaat. "

De peer geeft een smeuïge textuur, de walnoten een bite, de moerbeien en vijgen een zoetje en vormen een smakelijke verrassing, waardoor de cake in balans is. Een cake voor het hele gezin zonder teveel poespas. Wat wil je nog meer?

Je kunt ervan genieten op elk moment van de dag!  Wil je deze cake ook op tafel toveren? Stroop de mouwen maar alvast op en ga ermee aan de slag!

 

Wat heb je nodig?

Voor de vulling:

  • 1 grote handpeer
  • kaneel
  • 50 gr. moerbeien
  • 100 gr. gedroogde vijgen (ik heb mini vijgen gebruikt)
  • 50 gr. walnoten

Voor het beslag:

  • 150 gr. havermeel
  • 75 gr. amandelmeel
  • 3 eieren
  • 200 gr. appelmoes (zelfgemaakt of  ongezoet uit de supermarkt)
  • 3 el. appelstroop
  • 1 theelepel baking soda
  • scheutje citroensap
  • 1 el. kokosolie of roomboter

Hoe maak je het?

  1. Verwarm oven voor op 170 graden hetelucht.  Vet ondertussen een cakeblik in.
  2. Schil de peer in kleine stukjes. Maak er een feestje van door de vijgen en de gebroken walnoten toe te voegen. Hussel het mengsel door elkaar en zet het even weg zodat de smaken goed samen kunnen komen.
  3. Mix de eieren met een mixer zo'n 10 minuten op een hoge snelheid. Er moet een luchtig en stevige massa ontstaan.
  4. Ondertussen kun je de appelmoes mengen met de appelstroop en de kokosolie/roomboter.
  5. Wanneer het eierbeslag stevig is kun je het appelmoes mengsel voorzichtig toevoegen. Spatel het mengsel door elkaar.
  6. Voeg vervolgens voorzichtig het amandelmeel toe en spatel dit door het mengsel heen. Daarna kun je het havermeel door het mengsel heen zeven terwijl je rustig door het beslag roert. Dit is belangrijk om het beslag luchtig te maken.
  7. Nu is het tijd om de bakingsoda toe te voegen en de citroensap, het beslag kan nu wat gaan bruisen en schuimen, dat is normaal. Het gaat prima zo!
  8. Schep nu rustig het kleurrijke peren mengsel door het beslag heen. Zorg dat het mengsel goed door het gehele beslag is verdeeld.
  9. Giet het beslag in het cakeblik. Zorg dat het beslag goed verdeeld is en strijk het nog even glad met de achterkant van een eetlepel.
  10. Versier de bovenkant van de cake met wat zaden-pittenmix, walnoten en moerbeien voor een robuust uiterlijk en een knapperige bite!
  11. Joehoe! Nu kan dit heerlijke baksel de oven in voor zo'n 40 a 45 minuten.  Om te voorkomen dat de vijgen en moerbeien verbranden kun je halverwege de baktijd een aluminium folie over de bovenkant heen slaan.
  12. Wil je testen of de cake klaar is? Hier is de saté prikker ook weer een handig hulpmiddel, als je de prikker schoon uit het beslag kan halen dan is je cake goed. Laat de cake goed afkoelen, voordat je hem uit het blik haalt.
Vorige Volgende